Lestvica najvplivnejših slovenskih športnikov na Twitterju, maj 2012

Lestvica najvplivnejših slovenskih športnikov na Twitterju, maj 2012

Na vrhu tokrat ni sprememb, najvplivnejši slovenski športnik na Twitterju ostaja Jaka Lakovič. Na drugo mesto se je uvrstil Anže Kopitar, ki mu je število sledilcev narastlo skoraj za polovico in bo kmalu ujel Lakoviča. Ostali športniki med vodilno peterico ostajajo isti, po številu sledilcev je poleg Kopitarja najbolj napredoval še Goran Dragić.

TOP 5 slovenskih športnikov na Twitterju

Jaka Lakovič

Jaka ostaja na prvem mestu, čeprav je že v naslednji lestvici verjetno pričakovati spremembe na vrhu. Jaka objavlja vse pomembnejše novice v povezavi s košarko, hkrati pa odlično komunicira z navijači, jih denimo sprašuje za nasvet o tem, katero nadaljevanko naj si ogleda.

Z njegovo ekipo se je uvrstil tudi v končnico turškega prvenstva, tako da je tudi s tekmovalnega vidika predvsem pri turški in slovenski bazi navijačev izredno zanimiv Twitter sogovornik.

@LakovicJaka

Finished with #TVSHOW SUITS S01. It was great. Any suggestions for next one?

Anže Kopitar

Anže je trenutno najbolj popularen slovenski športnik v mednarodnem merilu. Z LA Kingsi se je uvrstil v finale zahodne konference in se bo tako v naslednjih dneh potegoval za uvrstitev v veliki finale, kjer bi se kot prvi Slovenec potegoval za najbolj čislano lovoriko v svetu hokeja – Stanleyev pokal.

Tako kot na ledu mu gre odlično oz. vse bolje tudi na Twitterju, njegove objave so vedno bolj pogoste, zna pa se tudi pošaliti na lasten račun, kot npr. ob zgrešenem praznem golu ob koncu tekme.

@AnzeKopitar

Sometimes hitting the empty net is not that easy… #yikes

Jani Brajkovič

Janija glavni cilj sezone čaka – julija bo lovil visoko uvrstitev na največji kolesarski dirki na svetu, Tour de France, in takrat bo občutneje zraslo tudi število njegovih sledilcev na Twitterju.

Kot vedno je Jani zelo ažuren in aktualen pri svojih objavah, zanimiv je recimo njegov tvit o Simobilovih storitvah – kar naenkrat to ni samo še ena pritožba uporabnika preko družabnih omrežij, ampak gre za pritožbo uporabnika, ki ima skoraj 30.000 sledilcev…

janibrajkovic@janibrajkovic

Plačeval pri @Simobil za storitve ki jih nikoli nisem naročil. Njihov odgovor “pritoži se na APEK”

Saša Vujačić

Kot ž od vsega začetka, Saša še vedno prepričljivo vodi po številu sledilcev, vendar se njegova Twitter politika ni pretirano spremenila. Objave so povezane s Facebook profilom, ki je njegovo primarno orodje za komuniciranje z navijači, Twitter pa služi kot dopolnilo.

@SashaVujacic

Having breakfast with my cousin before practice on this sunny day in Istanbul. Gotta start the day off with good… http://fb.me/1cZlb1W62

Goran Dragić

Goran je spet skoraj za polovico povečal število sledilcev od zadnjega merjenja, seveda po zaslugi odličnih nastopov v dresu Houstna. Ker se mu ni uspelo uvrstiti v končnico, je za nekaj časa ta rast ustavljena, se pa bo gotovo nadaljevala takoj po podpisu nove pogodbe (stara mu s koncem sezone poteče), sploh, če bo podpisal za kak drug NBA klub in s tem dobil popolnoma novo bazo navijačev.

Je pa za pričakovati rast števila njegovih sledilcev tudi v Sloveniji, zanj velja izjemno medijsko zanimanje, postal pa je tudi ambasador blagovne znamke Telemach, tako da se bo dodatno pojavljal tudi preko televizijskih oglasov.

@Goran_Dragic

Guest in main sports news on slo national television. Someday I might try a commentator role;) http://lockerz.com/s/207452706

 

Lestvica TOP 10 športnikov na Twitterju:

 

  Športnik Twitter ime sledilci sprememba (%)
1 Jaka Lakovič LakovicJaka  36372 11
2 Anže Kopitar AnzeKopitar 35730 49
3 Jani Brajkovič janibrajkovic 27838 2
4 Saša Vujačić SashaVujacic 65939 2
5 Goran Dragić Goran_Dragic 18877 45
6 Boštjan Nachbar BokiNachbar  8332 2
7 Primož Brezec Primozbrezec 3626 5
8 Dejan Zavec DejanZavec  2648 19
9 Mirza Begić mirzabegic16 2574
10 Blaž Kavčič blaz_kavcic  1739 10

 

Ostalo dogajanje na Twitterju

Naredil se je ogromen razkorak med prvo peterico najvplivnejših tviterašev in ostalih športnikov na Twitterju. Meja med petim in šestim mestom zdaj znaša že 10.000 sledilcev.

Olimpijski prvak Primož Kozmus je sicer prvič presegel mejo 1000 sledilcev, vseeno pa je izpadel iz lestvice TOP10. Na lestvico se je namreč uvrstil slovenski košarkarski reprezentant, sicer igralec Real Madrida, Mirza Begić, ki ima že 2.500 sledilcev. Na lestvici je tako sedaj med desetimi športniki kar šest košarkarjev.

Kriteriji izbora:

–          Klasični pokazatelji priljubljenosti:

 • Število sledilcev
 • Pogostost objavljanja
 • Interakcija z ostalimi uporabniki – odgovarjanje na vprašanja uporabnikov, posebne ugodnosti za sledilce
 • Osebna vpletenost – je za Twitter računom res športnik ali mu ga upravlja kdo drug
 • Ločena komunikacija na Twitterju in Facebooku

 –          Upoštevanje športnih specifik tvitanja:

 • Komunikacija z navijači
 • Objavljanje zakulisne informacije – fotografije, tvitanje z gostovanj…
 • Razmerje med športnimi in nešportnimi (zasebnimi) vsebinami
 • Dostopnost tudi v primeru slabih rezultatov
 • Načrtna komunikacija (gradnja osebne znamke, promocija osebnih/klubskih sponzorjev, promocija lastnih projektov)
 • Overjen Twitter račun
 • Vpliv znotraj ciljne skupine oz. športnih krogov – omemba soigralcev, ostalih športnikov, uporaba #hashtagov
 • Vloga Twitterja v primerjavi z ostalimi komunikacijskimi orodji – ekskluzivnost objav novic na Twitterju (podpis nove sponzorske pogodbe, podpis za nov klub, upokojitev)

 

Tags: