Lestvica najvplivnejših slovenskih športnikov na Twitterju, januar 2013

Lestvica najvplivnejših slovenskih športnikov na Twitterju, januar 2013

Anže Kopitar je postal prvi športnik leta, ki prihaja iz kolektivnih športov, postal pa je tudi športnik, ki ima največ Twitter sledilcev. Prvič odkar delamo Twitter lestvico se je zgodilo, da je nekdo po številu sledilcev prehitel Sašo Vujačiča. Očitno je pogoj, da imaš največ sledilcev med slovenskimi športniki, da igraš ali si igral v Los Angelesu…

Med prvo peterico najvplivnejših športnikov ni novih imen. Razlika z ostalimi športniki se je še povečala, nekoliko jih dohaja le sicer najbolj aktiven športnik na Twitterju, Boki Nachbar, ki ima že sedaj za sabo odlično sezono v dresu Bamberga.

Kaj kmalu pa se utegne vodilni peterici pridružiti trenutno prva dama svetovnega smučanja Tina Maze. Twitter komunikacija ji gre vedno bolje od rok.

Lahko rečemo, da se slovenski športniki vedno bolj zavedajo pomena dobre Twitter komunikacije oziroma nekega načrtnega pojavljanja in nastopanja preko spletnih družabnih omrežij.

 

Anže Kopitar

Anže se je po končanem NHL lockout-u, med katerim je z bratom igral na Švedskem, že vrnil v Los Angeles in na prvi tekmi sezone dobil šampionski prstan, ki ga je takoj pokazal tudi na Twitterju.

[tweet https://twitter.com/AnzeKopitar/status/292876961104146433]

Jaka Lakovič

Jale je po polovici sezone, v kateri je bil v Turčiji v svojem klubu na stranskem tiru, ta teden prestopil v italijanski Avellino, kjer se bo lahko v miru pripravljal na slovenski EuroBasket. Zanimivo je, da je število njegovih sledilcev za razliko od ostalih nekoliko padlo, čeprav je še vedno zelo aktiven v svoji Twitter komunikaciji.

[tweet https://twitter.com/LakovicJaka/status/291209944391368704]

Jani Brajkovič

Jani je sredi priprav na novo sezono, (še vedno) redno objavlja zanimive fotografije s treningov. Ko govorimo o Janiju, ne moremo mimo njegovega bivšega sotekmovalca Armstronga, ampak več o tem v nadaljevanju, Jani se tej temi, vsaj na Twitterju, izogiba.

[tweet https://twitter.com/janibrajkovic/status/288335575549894659]

Saša Vujačić

Saša je eden najbolj vročih slovenskih košarkarjev ta hip. Odlično igra tako v Evroligi kot v turškem prvenstvu in že se pojavljajo ugibanja o njegovi vrnitvi v ligo NBA, nekateri slovenski navijači pa bi ga še vedno radi videli tudi v dresu reprezentance na domačem prvenstvu.

[tweet https://twitter.com/SashaVujacic/status/291452754289901569]

Goran Dragić

Gogi je sicer prvi igralec ekipe Phoenix Suns, vendar ekipa ne dosega pričakovanih rezultatov, zato so že zamenjali trenerja. Je pa Gogi od prejšnje lestvice naredil največji skok v številu sledilcev, kmalu bo verjetno začel v tem merilu ogrožati Lakoviča in Brajkoviča.

[tweet https://twitter.com/Goran_Dragic/status/287740029592293377]

 

Lestvica TOP 10 športnikov na Twitterju:

  Športnik Twitter ime sledilci
1 Anže Kopitar AnzeKopitar 75228
2 Jaka Lakovič LakovicJaka  39131
3 Jani Brajkovič janibrajkovic 33494
4 Saša Vujačić SashaVujacic 70061
5 Goran Dragić Goran_Dragic 28960
6 Boštjan Nachbar BokiNachbar  9872
7
Tina Maze    
 TinaMaze 8233
8 Primož Brezec Primozbrezec 4170
9 Dejan Zavec DejanZavec  4023
10 Blaž Kavčič blaz_kavcic  3676

 

Ostalo Twitter dogajanje:

Lance Armstrong

Lance je bil eden prvih športnikov, ki je aktivno uporabljal Twitter in je bil tudi zelo zaslužen, da se je to orodje razširilo med ostalimi športniki. Ironija vsega tega ob njegovem priznanju o uporabi dopinga je, da ga je sedaj prav tviteraški svet (in ostali družabni mediji) nekako najbolj obsodil – če bi lahko včasih ta škandal vsaj nekoliko omilil in ga medijsko bolj in lažje kontroliral, je sedaj s pomočjo novih medijev (in vojsko razočaranih navijačev, ki te medije uporabljajo), to nemogoče.

Blaž Kavčič

Za zanimivo Twitter zgodbo je poskrbel Blaž Kavčič, ki je po maratonskem dvoboju na odprtem prvenstvu Avstralije na Twitterju objavil, da mu je zaradi morfija nekoliko lažje – organizatorji so takoj zanikali, da bi Blažu za lajšanje bolečin nudili morfij.

Rokomet

Naši rokometaši zelo uspešno nastopajo na svetovnem prvenstvu, uspešno pa so lasnirali tudi hashtag #heroteam, ki je nastal na podlagi risb Mihe Žvižeja, ki je upodobil sebe in par soigralcev kot rokometne super heroje.