Lestvica najvplivnejših slovenskih športnikov na Twitterju, april 2013

Lestvica najvplivnejših slovenskih športnikov na Twitterju, april 2013

Anže Kopitar je na aprilski lestvici najvplivnejših športnikov na Twitterju utrdil vodilni položaj, Janija Brajkoviča pa je na drugem mestu zamenjal Goran Dragić.

V prvi peterici imensko ni sprememb, tudi deseterica ostaja enaka. Dejan Zavec je presegel mejo 5.000 sledilcev in tako prehitel Primoža Brezca.

Še vedno so v povprečju najaktivnejši tviteraši košarkarji, v deseterici jih je pet, od ostalih kolektivnih športov so najdejavnejši rokometaši, vendar se to zaenkrat še ne odraža na številu njihovih sledilcev. Počasi se prebujajo tudi nogometaši, vendar tudi pri njih še vedno nihče nima dovolj sledilcev za uvrstitev na lestvico.

Poleg števila sledilcev se športniki razlikujejo tudi po Twitter aktivnosti. Največje nesorazmerje tukaj je še vedno pri Saši Vujačiću, ki je po številu sledilcev na drugem mestu, je pa v celotnem letu 2013 objavil skupno samo 10 tvitov, v zadnjem mesecu nobenega.

V obratni smeri je potrebno pohvaliti Boštjana Nachbarja, verjetno najaktivnejša tviteraša med slovenskimi športniki, število sledilcev pa tej aktivnosti vsaj za zdaj še ne sledi.

Anže Kopitar

Hokejisti v ligi NHL počasi končujejo tekme rednega dela, LA Kings so se že uvrstili v končnico, kar pomeni, da Anžeta ne bomo gledali v dresu Risov na prihajajočem SP skupine A.

Anže redno komunicira z navijači preko Twitterja, ki ga izkoristi tudi za sprejetje opravičila soigralca Dustina Browna, ko ga le ta s palico ‘malo’ oplazi po obrazu.

[tweet https://twitter.com/DustinBrown23/status/320683259027668993]

Goran Dragić

Gogi je končal sezono v ligi NBA že po koncu rednega dela. Njegov klub se ni uvrstil v končnico, kar zanj pomeni daljši počitek pred domačim evropskim prvenstvom. Vseeno je za Gogijem z individualnega vidika zelo uspešna sezona, ki jo je končal na visokem osmem mestu med vsemi podajalci v ligi NBA, njegove dobre igre pa cenijo tudi navijači, med katerimi je, tudi po zaslugi njegove Twitter aktivnosti, izredno priljubljen.

[tweet https://twitter.com/Goran_Dragic/status/325808172663193601]

Jani Brajkovič

Brajkovič še vedno pridno informira navijače o njegovih kolesarskih aktivnostih, nemalokrat pa zna tudi izraziti svoje nestrinjanje z določenimi pravili ali usmeritvami mednarodne kolesarske zveze ali posameznih organizatorjev kolesarskih dirk.

[tweet https://twitter.com/janibrajkovic/status/313278179320160256]

Tina Maze

Tini je očitno Twitter zelo prirastel k srcu in preko njega redno komunicira, tudi z dopusta. Največ prahu je dvignil njen tvit o (ne)potrebnosti trenerja, ki si ga je lahko vsak razlagal po svoje, kar je bil verjetno tudi namen same objave. Nekateri Tinini sponzorji pa že izkoriščajo tudi ta kanal za promocijo različnih akcij v povezavi s Tino (npr. Milkina nagradna igra za družinski dan s Tino).

[tweet https://twitter.com/TinaMaze/status/324832792615731200]

Jaka Lakovič

Jale Nacionale je ponovno v top košarkarski formi in redno odloča tekme v italijanskem prvenstvu. Na Twitterju število njegovih sledilcev malce upada, verjetno posledica njegove selitve v malce manjše športno okolje in tudi malce zmanjšana Twitter aktivnost. Seveda ne pomaga niti ‘zaklep’ njegovega profila, ki mu lahko sledijo samo potrjeni sledilci.

Lestvica TOP 10 športnikov na Twitterju:

  Športnik Twitter ime sledilci
1 Anže Kopitar AnzeKopitar 84819
2 Goran Dragić Goran_Dragic 32996
3 Jani Brajkovič janibrajkovic 34690
4 Tina Maze TinaMaze 18795
5 Jaka Lakovič LakovicJaka  35974
6 Boštjan Nachbar BokiNachbar  10354
7 Saša Vujačić SashaVujacic 72274
8 Dejan Zavec DejanZavec  5055
9 Primož Brezec Primozbrezec 4294
10 Blaž Kavčič blaz_kavcic  4193

 

Ostalo Twitter dogajanje:

Kobe Bryant

Največ tviteraškega prahu trenutno dviguje Koba Bryant. Velja za enega najbolj zabavnih športnikov na twitterju. Med sezono je tako denimo sam sebi nadel nov vzdevek ‘Vino’, po tem, ko se je poškodoval in končal sezono, pa je Twitter izkoristil za stalno obveščanje navijačev o njegovem počutju. Objavil je tudi fotko z operacijskega posega, med prvo tekmo končnice med Lakersi in Spursi pa je z njegovimi tviti v živo med tekmo poskrbel, da se je o tem govorilo skoraj več kot o tekmi sami. Na veliko žalost navijačev po vsem svetu se je odločil, da ne bo več tvital med tekmami Lakersov.

[tweet https://twitter.com/kobebryant/status/323160863693471744]