‘En sveže iztisnjen sok!’

‘En sveže iztisnjen sok!’

V času večjih športnih dogodkov, kjer pomembnejšo vlogo igrajo tudi slovenski športniki, nas oglaševalci v televizijskih oglasnih blokih radi nagovarjajo z uporabo različnih športnih motivov, vezanih na tekmovanje, ki je na sporedu.

Letošnje košarkarsko evropsko prvenstvo ni nobena izjema. Po dobrih izkušnjah, ki so si jih slovenska podjetja nabrala v času ‘slovenskega’ Eurobasketa 2013, se je tudi letos kar nekaj podjetij v tem času odločilo, da bo košarka nosilno komunikacijsko orodje.

Spar eden glavnih sponzorjev slovenske košarkarske reprezentance že tradicionalno izkoristi uporabo košarkarjev za oglasno kampanjo. Letos s pomočjo košarkarjev podjetje izpostavlja linijo izdelkov To go.

V oglasu nastopajo slovenski reprezentanti Zoran Dragić, Uroš Slokar, Nebojša Joksimović, Jaka Blažič, Luka Rupnik in Saša Zagorac. Oglas je bil sneman v športni dvorani v Zrečah ter na dveh lokacijah na Rogli. Poleg košarkarjev ima v oglasu osrednjo vlogo tudi deček ob igrišču, ki občuduje košarkarje pri treningu, ob tem pa se krepča s Sparovimi izdelki To go, ki si jih potem zaželijo tudi košarkarji sami. Deček je sicer udeleženec košarkarskega kampa Goran Dragić, kjer kot sponzor sodeluje tudi podjetje Spar.

Podjetja, ki uporabljajo različne košarkarske elemente v svojih oglasih, imajo seveda različno stopnjo ‘vpletenosti’ v košarki – nekatera podjetja, kot npr. Spar, so sponzor reprezentance, nekatera podjetja, kot npr. Zavarovalnica Triglav, so sponzor Eurobasketa, nekatera podjetja so osebni sponzor določenih košarkarjev, nekatera pa košarko na dovoljen ali nedovoljen način kot promocijsko orodje uporabljajo preko marketinga iz zasede. Ampak več o tem v kakšnem drugem zapisu…

Ps: Za razumevanje naslova je potrebno pogledati oglas;)